Egy Jobbik Földesért Lengyel Sarolta honlapja

Adjon az Isten szebb jövőt!


Adjon az Isten!

Bajtársaim vérüket adták.

Debrecen, 2011. március 12.

Szebb jövőt!

veradas_2011_03_12_debrecen_007.jpg


Adjon  az Isten!

Bajtársaim Tiszagyulaházán jártak segíteni és csomagot is vittek egy idős néninek. Alábbi képösszeállítás ezt örökíti meg.

dscn4363.jpg

dscn4364.jpg

dscn4365.jpg

dscn4366.jpg

dscn4367.jpg

dscn4369.jpg

dscn4370.jpg

dscn4371.jpg

dscn4372.jpg

dscn4373.jpg

dscn4374.jpg

dscn4375.jpg

dscn4376.jpg

Segítő bajtársaim: Balogh Sándorné, Sándor Lajos, Majoros János, Kocsis Ferenc és Wawrzyniak Ede.

Szebb jövőt!


Adjon az Isten!

Egy földesi lakostárstól kaptam az iwiw-en az alábbi felhívást, amit most közzéteszek:

RITKA VÉR KELLENE!!!
> Ha nem tudsz segíteni, akkor legalább KÜLDD
> TOVÁBB,KÉRLEK!
> B RH pozitív jótevők segítségére vár egy 29. hétre
> született kritikus állapotú kisfiú!
>
> 06-30-376-01-52
>
> Küldd tovább! Mivel neked egy perc, neki az élet

Kérlek, ha tudsz segíts, ha nem, akkor küldd tovább ismerőseidnek!

Szebb jövőt!

Saci


Adjon az Isten!

Kiss Gyuláné - Kati kabai bajtársnőnknek segítségre van szüksége! Elfogyott a téli tüzelőjük, kérem, aki tud segítsen fával vagy anyagilag az alábbi számlaszámon:

Kiss Gyuláné ERSTE 11600006-00000000-28009593

Nevében köszönjük!

Szebb jövőt!


Adjon  az Isten Bajtárs!

Egyik bajtársunk nagy bajba jutott. Ő is belekerült a deviza hitel csapdájába. Amíg volt munkája lehetőségeihez mérten törlesztett, de múlt hétvégén csődbe ment a cég, ahol dolgozott. Ráadásul két gyermekét  egyedül neveli, a fiatalabbik még iskolába jár, az idősebbiknek sincs most munkahelye. Egy telken él idős nyugdíjas szüleivel, ha fedél nélkül maradnak, egy egész család erre a sorsra jut!  Ne hagyjuk ezt! Ő Jobbik tagként  és gárdistaként  mindig ott volt, ahol szükség volt segítségre és ott is lesz ezután is. Most rajtunk van a sor, hogy kiálljunk mellette és segítsük őt és családját!

Ha csak egy csekély összeggel tudsz is melléállni, neki az is nagy segítség, mert szerencsére sok jó érzésű gárdista és Jobbikos van!

Segítséged  Nagy Miklós részére az OTP Banknál vezetett

11773384-30576849  számlaszámra utalhatod, amit személyesen kap meg.

Áldott békés Kerecseny Ünnepet!

Szebb jövőt!


Lengyel Sarolta

bajtársatok

Magyar Nemzeti Gárda

Hajdú-Bihar megyei Bocskai István század

karitatív raj

Karácsonyi ajándékcsomag-átadás Földesen

Adjon az Isten!


Legutóbbi állománygyűlés alkalmával Veress László bajtárssal közösen, kivel együtt intézzük a karitatív raj feladatait, felszólaltunk, s segítséget kértünk egy idős özvegy néninek, akinek nincs gyermeke, s nehéz anyagi körülmények között, de becsületesen éli életét, szívvel-lélekkel mellettünk áll, mind a Jobbikot, mind a Gárdát erkölcsileg támogatja, érdeklődik iránta. Egy egyszerű kedves néniről van szó, akit a volt munkahelyem által ismertem meg, szociális gondozónő a hivatásom, ebben dolgoztam, s aki a munkaviszonyom megszűnése után barátnőmmé vált. Bajtársaink mellénk álltak, s anyagilag is támogatták kezdeményezésünket. Hétfő délelőtt két közeli Gárda-szimpatizáns barátnőmmel összeállítottuk a bevásárlólistát, majd az egyikük autójával elindultunk beszerezni a csomagba valókat.
Bevásárlólistánk a következőből állt:
- 2 gyümölcsjoghurt,
- 1 csomag virsli,
- 1 üveg rostos üdítő,
- 50 dkg szalonna (mangalica),
- 1/2 kg mandarin,
- 3 kiwi,
- 2 citrom,
- 2 paradicsom,
- 2 zöldpaprika,
- 20 dkg kenőmájas,
- 10 dkg margarin,
- 1 doboz kockasajt,
- 1 cs. szeletelt szalámi,
- 2 doboz gyümölcstea,
- 1 üveg citromlé,
- 2 kg kristálycukor,
- 1 csomag müzli,
- 1 csomag Tuc keksz,
- 1 csomag instant kávé,
- 1 csomag tejpor,
- 1 csomag szaloncukor.
Ezen kívül megvettük az ajándékcsomagolót - stílusosan vörös és ezüst, az Árpád-sávos lobogónk színeiben, illetve két szintén ebben a színben - girlandot, egy üvegangyalkát, utóbbi kettőt karácsonyfa-díszként is tudja használni. Egy képeslapot már korábban beszereztem, amit szépen író barátnőm megírt, valamint került bele egy Wass Albert idézet is. Ezután következett a csomagolás, illetve a meglepetés, kevés lett a csomagoló, így egy doboz segítségével két csomagot készítettünk. Két bajtársunkkal három órára volt megbeszélve a találkozó, mikor megérkeztünk készítettünk velük is fotókat, illetve a kész csomagokat lefotóztuk. Autóval elmentünk a nénihez, aki már várt minket, hogy el ne menjen otthonából, szóltam, hogy látogatóba érkezünk hozzá. Öröme és meghatottsága ránk is átragadt, nagyon meglepődött a két csomagtól, amit - három a magyar igazság  elv alapján Bíró Tamás méhész bajtársunk egy üveg mézzel megtoldott. A közös fotózkodás - ajándékátadás - után hellyel, valamint házi borral, mézeskaláccsal kínált minket. Sofőrünket kivéve elfogadtuk tőle mindkettőt. Mint már régebbi ismerőse, a köszöntőt magamra vállaltam, amiben ugyanúgy elhangzott a másnap következő magyar Kerecseny ünnep, valamint a koccintás előtt az Adjon az Isten szebb jövőt! köszöntés is. Ezután jól elbeszélgettünk vele, s mindjárt kiderült, hogy Tamás bajtársunk nagyszüleivel együtt dolgozott, Irma néni sógornője pedig Jani bajtársunk falubelije - Sáp. A közös témák, érdeklődés még összébb kovácsolt bennünket is, s Irma nénit is velünk. Elköszönéskor körbeálltuk óvón és védőgyűrűt fontunk karjainkkal köré. Erről azért nem készült kép, mert mindenki részt vett benne, s senki se foglalkozott a technika vívmányaival, ehhez nem kell fotó, szerintem senki se felejti el ezeket a perceket. Kapuig kikísért bennünket, ott is körbepuszilt mindenkit,  békés ünnepeket kívántunk neki, s ő is nekünk. Az autó se akart elindulni, maradhatnékja volt, mert a fiúknak kellett megtolniuk, hogy hazatérhessünk. Egyik barátnőnk fiáért értementünk az oviba, a kisfiú is meglepődött, de örült nekünk. Hazafele a kocsiban arra a következtetésre jutottunk, hogy ebből hagyományt csinálunk, további falubeli időseknek is segítünk, amiben tudunk. Ha nem is jut mindig csomagra, de fizikai munkával is lehet segíteni. Adni, segíteni jó, szavai, hogy mindenkinek elmondja, hogy ilyen meglepetést még senkitől sem kapott, szívből jövő őszinte mosolya mindig eszünkbe fog jutni. Mindenki ezzel a jó érzéssel tért haza otthonába.

Szebb jövőt!

Lengyel Sarolta,  Bíró Tamás, Szitkó János a Magyar Nemzeti Gárda Hajdú-Bihar megyei Bocskai István század karitatív raj résztvevő tagjai és Lovik Andrea, Ráczné Borbás Erzsébet Gárda-szimpatizánsok


s7301051.jpg

s7301053.jpg

s7301054.jpg

s7301055.jpg

fenykep-0319.jpg

dscn4263.jpg

fenykep-0320.jpg

Adjon az Isten!
November hónapban állománygyűlésünk meghívott vendége volt Ináncsi József, a Magyar Nemzeti Gárda főkapitánya, valamint Potyka bácsi és (név, titulus?), a XVI. kerületi Jobbik elnöke.
Akkor meghívtak bennünket a Magyar Nemzeti Gárda évzáró ünnepségére Dunaújvárosba.
Gyorsan teltek a hetek, hamar eljött az a nap, amikor útnak indulhattunk. Kilencen mentünk két autóval, két helyszínről (Debrecen és Püspökladány), de közös céllal, reményekkel, töretlen hittel.
Az ünnepség a dunaújvárosi Városháza C szárnyában volt.  Én azokkal a bajtársakkal mentem, akik Debrecenből indultak. Korán elindultunk az Árpád-térről, mert az időjósok nagyon télies, havas és hideg időt ígértek erre a napra. De csak az idő volt fagyos, a hangulatunk nem. Több kérdés megfogalmazódott bennünk útközben, de optimisták voltunk, telve reményekkel, hogy választ kaphatunk a nap folyamán kérdéseinkre. Hamar beláttuk, hogy jó ötlet volt időben elindulni, ugyanis az "utolsókból lesznek az elsők" mondás alapján igaz, hogy Kenderesre utolsók között érkeztünk, viszont ezen a napon az első csapatok között. Még a főkapitány bajtárs is megjegyezte, hogy úgy látszik Hajdú-Bihar megye közelebb van, mint Pest. Üdvözöltük egymást a különböző helyekről érkező bajtársakkal, majd a vezérkar megjelenése után hamarosan elkezdődött az ünnepség. A Himnusz közös eléneklése után ünnepi istentisztelet és zászlóavatás volt. Ezután Potyka bácsi mondott korát meghazudtoló lendületes beszédet, amit a főkapitány beszéde követett. Elismerő okleveleket és naptárakat - szép Gárda címeres - kaptak a támogatók, valamint azok a bajtársak is elismerésben részesültek, akik az elmúlt időkben a legtöbb helyen bizonyították rátermettségüket: árvíznél, iszap-katasztrófánál. Ezután a megyei kapitányok is elismerésben részesültek. Potyka bácsi mire sor került rá az elismerő oklevél átadása során, "eltűnt", azt mondták, hogy biztos a télapót "kergeti", hogy megkerüljön, mire a gyerekekre kerül a sor. Kis szünet után a gyerekeké lett a főszerep, valamint a közben megkerült Télapóé, aki csomagokat osztott ki a gárdisták gyerekeinek, aki verset mondott, két csomagot is kapott. Valahogy ismerős volt a Télapó hangja, de mire időm lett volna elgondolkodni, a gyerekek leleplezték hangos Potyka bácsi bekiabálásokkal. Aki nem tudta elhozni gyermekét az sem távozott üres kézzel, a megmaradt csomagokat szétosztották az állományok gárdistái között, hogy vigyék haza gyermekeiknek. A Télapó elköszönése után a főkapitány bajtársé lett újra a főszerep, kérdéseket lehetett feltenni neki, ezzel a lehetőséggel egyik bajtársunk élt is, s választ kaptunk mindannyian az odaúton felmerült kérdéseinkre. Ezután elvonultunk az adventi kettős-kereszthez, kifele menet az ajtóban mécseseket osztottak. Az emlékműhöz érve meggyújtottuk a mécseseket, s a kereszt tövébe helyeztük azokat. Helyünkre visszalépve elénekeltük közösen a Székely Himnuszt és a Szózatot. Ezután megköszönték részvételünket, s mindenkinek békés ünnepet kívántak. Nagyon szép volt az ünnepség, megtiszteltetés volt, hogy ott lehettünk. Már majdnem elindultunk, amikor előkerült néhány "sünmobil", valószínűleg a közös éneklés előcsalogatta őket rejtekhelyükről. Az autó jégtől-hótól való megtisztítása után hazaindultunk. Jó kedvünk volt hazaúton is, amit csak a rossz útviszony árnyékolt néha be. Késő éjszaka értünk haza, de épen és jó érzésekkel tele. Köszönjük a meghívást és az autóvezetőknek, hogy ilyen mostoha időjárás mellett is vállalták az utat, vigyáztak testi épségünkre. Szebb jövőt!
Lengyel Sarolta
bajtársnő
MNG Hajdú-Bihar megyei Bocskai István század, karitatív raj

Dunaújváros, 2010. december 18.

dscn4235.jpg

dscn4245.jpg

dscn4248.jpg


Adjon az Isten Bajtársaim és Látogatóim!


Ezt az oldalt a Magyar Nemzeti Gárda Hajdú-Bihar megyei Bocskai István Századának megbízásából, a 2010. novemberi állománygyűlésen létrehozott karitatív csoport szervezési feladataira hoztam létre, amit Veress László bajtársammal közösen működtetünk és látunk el.

Fő feladataink:

- adományok, társadalmi munka és segítő szándékú felajánlások    közvetítése,

- rászorulók felkutatása,

- véradás-szervezés,

- egyéb karitatív feladatok.


Kérlek Benneteket/Önöket, ha bármilyen információval segíteni tudjá(to)k munkánkat, írjanak/írjatok a lengyel.sarolta@jobbik.hu és/vagy a lveress@gmail.com e-mail címekre, illetve keressenek/keressetek a (06)30-386-1103 telefonszámon!


Szebb jövőt!

Lengyel Sarolta és Veress László

bajtársak


Weblap látogatottság számláló:

Mai: 7
Tegnapi: 30
Heti: 7
Havi: 187
Össz.: 39 313

Látogatottság növelés
Oldal: Új Magyar Gárda - Karitatív csoport
Egy Jobbik Földesért Lengyel Sarolta honlapja - © 2008 - 2019 - lengyelsaroltajobbik.hupont.hu

A weblap a HuPont.hu weblapszerkesztő használatával született. Tessék, itt egy weblapszerkesztő.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »